• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

1/9

23.12.2019

Vi ønsker alle våre samarbeidspartnere, frivillige, sponsorer, musikere, medhjelpere og vårt fantastiske publikum en riktig herlig og fredelig jul! Og vil samtidig takke for i år, vi er takknemlige for nok en vellykket festival med vakre musikalske opplevelser for både store og små.

Vi ser frem til 2020 og vil her lette litt på sløret på hva som planlegges: Festivalen feirer at den er 30 års og at det er 250 år siden Beethoven ble født! Vi vil markere disse jubileene med det vakre temaet: Romantikkens fødsel".
Så det er bare til å glede seg.

***Hold av uke 32: 04. - 09. august 2020***

Med varme hilsner fra kunstneriske ledere Christian Ihle Hadland & Andreas Brantelid og festivalsjef Katrine Lilleland.
 


ENGLISH:
We wish all our partners, volunteers, sponsors, musicians, contributors and our wonderful audience a truly merry and peaceful Christmas! And, at the same time, thank you all for this year, we are grateful for yet another successful festival wit...

22.11.2019

Stavanger Kammermusikkfestival i samarbeid med STAR inviterer til en inspirerende dag med faglig påfyll for regionens festivaler og arrangører!

Vi har satt sammen et seminar med fokus på kompetanseheving hos regionens festivaler og arrangører samt erfaringsutveksling mellom disse. Dagen blir en kombinasjon av foredrag, påfyll og en arena for meningsutveksling og diskusjon.

Målgruppe er daglig ledere, festivalsjefer, produsenter, freelancere, gjerne frivillige i nøkkelroller, unge arrangørtalent og andre essensielle personer i kunst- og kulturfestivaler/ arrangører.
Programmet vil vare fra kl. 1100 til 1500 inkludert deilig lunsj. På Spor 5.


Gratis.

Program:
1050-1100: Registrering.

1100-1200: Hvordan benytte seg av ny teknologi i festivalsammenheng ved Espen Y Svendsen, festivalsjef Utopia.

1200-1230: “What`s in it for arrangørene?”
Hvordan er koblingen mellom kultur og reiseliv.
Gunhild Vevik fra Region Stavanger.

Lunsjpause: 1230- 1300

1300-1400: Programmering, eksklusivitet o...

23.09.2019

Vi er så glade for å være arrangør for denne flotte konserten med selveste Arve Tellefsen!
Det gledes!

For første gang i Arve Tellefsens mer enn 60-årige karriere skal han i oktober turnere med musikere fra Berlinfilharmonien; orkestermusikere i verdensklasse.
Ensemble Berlin består på denne turneen av ni musikere – fem strykere og fire blåsere. En liten kammerbesetning som har turnert verden rundt.
Ensemble Berlin ble startet av oboist Christoph Hartmann.
Christoph har besøkt Vinterfestspill i Bergstaden i de siste ti år og har i tillegg vært kunstnerisk leder i to år.
På denne konserten blir det musikk av blant annet Bach, Ole Bull, G. Gershwin, L. Bernstein, J. Svendsen og J. Strauss. Musikken er arrangert spesielt for denne turneen av Wolfgang Renz (Tyskland) og Rob Mounsey (USA).
Arve ser fram til å kunne presentere dette flotte ensemblet og programmet for det norske publikum og vil selvsagt lede konserten på sin egen unike måte.

Bio Ensemble Berlin :http://www.ensemble-berlin.d...

16.09.2019

Stavanger Kammermusikk er stolte over å samarbeide med Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, om prosjektet Membra Jesu nostri.

Salve mundi salutare er en diktsyklus fra middelalderen i sju deler, som tar utgangspunkt i ulike deler av kroppen til Jesus på korset: føttene, knærne, hendene, buken, brystet, hjertet og ansiktet. Aller best kjent er diktet i bearbeidelsen til komponisten Buxtehudes musikkver, da under tittelen Membra Jesu nostri – «lemmene til vår Jesus».

I anledning årets festivaltema ba Kapittels festivalledels Gunnar Wærness lage en ny, norskspråklig diktsyklus – en remake – basert på det klassiske verket. Honoraret for bestillingsverket går til boring av en brønn i Mberengwa, Zimbabwe.

Bestillingsverket framføres i en forestilling sammen med Stavanger Barokk og Nils Henrik Asheim. I forestillingens første del har tidlig-musikkensemblet valgt ut musikk til liturgiske tekster om festivaltemaet kropp. I den siste delen framføres...

20.08.2019


Vi er uendelige takknemlig for en fantastisk festival, tusen millioner takk til alle som bidro!! 
Musikken ligger igjen som et ekko i våre hjerter, alle opplevelsene likeså. Her vil de lagres i lang tid framover og minne oss om de vakre tonene.
 
Det ble en herlig og variert uke med alt fra de storslåtte kammermusikk-konsertene i domkirken, til de mer intime på Skur 2 og i Ruinkirken, til en stor utendørskonsert i samarbeid med Fjåge i Vågen, utsolgt Utstein kloster, Bananaskonsert på Kunsthall Stavanger, yogakonsert, nydelige familieforestillinger både på Sandnes Kulturhus og på Spor 5 i Stavanger. Samt en lettbent pubrunde hvor vi besøkte både Frøken Pil, Blyge Harry og Fri Bar. 
 
Vi presenterte en hel del nyere verk samt et gledelige gjensyn av deler av kammermusikkens store repertoar. 
Alt fantastisk spilt av årets dyktige festivalmusikere som virkelig jobbet hardt i festivaluken for å presentere musikken på aller beste vis. 
 
Vi vil gjerne rette en takk til de dyktige...

11.08.2019

Sunday 11. of August

Festivalens siste dag med store opplevelser i vente. Først premiere på den nylagte barneforestillingen "Ma-Shup!" deretter en festkonsert av en avslutningskonsert med Det Norske Solistkor, våre kunstneriske ledere og flere av våre dyktige festivalartister. 

Premierer!!!  
Familieforestillinger / Family shows
Mash-up – Rytmer og dans fra hele verden
Spor 5 13:00 og 15:00
Billetter kl. 1300: 150
Billetter kl. 1500: 150
 
Forestillingen er laget spesielt til Stavanger Kammermusikkfestival 2019.
Med dans, trommer og fantasifulle kostymer blir det en forunderlig sansende forestilling for hele familien. Hvem vet om vi får se en selvlysende bunad, reggaedans i burka, hamburgerwoodoo eller en te-seremoni for hunder?
Målgruppe 4- 10 år.
 
Dagfinn Theodor Ingebrigtsen Holte slagverk
Audun Larsen slagverk
Helene Düring Kjær dans 
Karen Leren Wathne dans
Victoria Heggelund dans
Therese Markhus kunstnerisk rådgiver
 Avslutningskonsert / Closing concert
D...

10.08.2019

Saturday 10. of August

Premierer!!! 
Familieforestillinger / Family shows
Sandnes kulturhus 13:00 og 15:00 
Billetter: 130

Det Magiske Kammeret
En familieforestilling der vi gjennom kammermusikk og dans tar publikum med inn i en verden av undring og lek. Sammen med barna forsøker vi å finne svaret på en gåte litt utenom det vanlige. Målgruppe: 4-12 år.
 
Cesilie Kverneland idé og kunstnerisk ledelse 
John Derek Bishop musiker – kontrabass og elektronisk musikk 
Bibi Nerland skuespiller/musiker
Cecilie Marjatta Välinen danser
 

---------------------------------------


Matiné med Det Norske Solistkor
Domkirken / Stavanger Cathedral 13:00
Billetter: 400 350 200
 
Robert Schumann (1810-1856): Kinderszenen op. 15                                          

 Christian Grøvlen piano
 
Johann Sebastian Bach: Jesu, meine Freude BWV227...

09.08.2019

Friday 09. of August

Dagen starter med magiske  barneforestillinger for barn fra barnehage og SFO i både Sandnes og Stavanger. Disse blir vist i helgen til vårt "vanlige" publikum: "Det Magiske Kammeret" og "Ma-Shup!" 

Og så fortsetter ballet i Skur 2 med nydelig lunsj- og ettermiddagskonsert hvor vi møter Chaminade, Hindemith , Kjeldaas, Novák, Tsjaikovskij og Schubert sammen med flere av våre festivalartister. 

Det Norske Solistkor har tatt Stavanger med storm og konserten på Utstein Kloster er helt utsolgt - heldige de som har sikret seg billett til den.

Festivalen spreker seg igjen til med "Pianistene kommer":
Fire skotter med skjegg tykt nok til å gå tørrskodd fra Aberdeen til Stavanger sto for uforglemmelige øyeblikk i Fargegata & Østervåg under fjorårets festival. I år blir det pianistnavnebrødrene Christian og Christian som har gravd dypt i sin obskure repertoarsekk og lover alt mulig sært og vakkert - men de kan ikk...

08.08.2019

Thursday 08. of August

Torsdag byr på vakre konserter som perler på en snor, igjen kan vi velge og vrake mellom de store musikalske opplevelser og nesten nå det hele om man ønsker. Skur 2 åpner igjen dørene både til tsjekkisk formiddagsgymnastikk og et spørsmål om hvem som mester og elev? Domkirken byr på både sigøynersanger, slem gutt fra Donetsk og tilslutt uendelig lengsel i den seneste kveldskonserten. Ruinkirken inviterer til de vakreste toner av den italienske komponisten Barbara Strozzi i anledning hennes 400-årsjubileum!
 
Thursday offers beautiful concerts like pearls on a chain: once more, we can pick and choose between the most enticing programs and almost manage to include everything if we want to. Skur 2 opens its doors to both Czech morning exercise music and a question about who is master, who the pupil? The cathedral offers gipsy songs, a naughty boy from Donetsk, and at the
end infinite longing during the late evening concert. The ruin church at Sola...

07.08.2019

Wednesday 07th. of August
 
Vi takker publikum og artister for en fantastisk åpningskonsert og fortsetter festivalen med en innholdsrik onsdag med fem konserter og en fagprat. Du kan velge mellom vakre kammerkonserter i Skur 2, en storslått konsert i samarbeid med Stavanger Symfoniorkester i Farten Valen, Stavanger Konserthus, lekker intimkonsert i Sola Ruinkirke samt en fest av en konsert i Vågen i samarbeid med Fjåge i Vågen. Er du riktig ivrig kan du få med deg flere av dem!
 
This is to thank our public and all our artists for a marvelous opening concert. Today we offer a lavishly rich program: no fewer than five concerts plus what is bound to be a fascinating discussion between our artistic directors, Andreas Brantelid and Christian Ihle Hadland.

You can choose between enchanting chamber music concerts in Skur 2, a grand concert in collaboration with the Stavanger Symphony Orchestra in the Concert Hall, an intimate concert in the historic Sola Ruinkirke, plus a very special and p...

Eldre >

Please reload