• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Konserter i samarbeid med Kapittel 19: Membra Jesu nostri.

09.16.2019

 

 

Stavanger Kammermusikk er stolte over å samarbeide med Kapittel, Stavanger internasjonale festival for litteratur og ytringsfrihet, om prosjektet Membra Jesu nostri.

 

Salve mundi salutare er en diktsyklus fra middelalderen i sju deler, som tar utgangspunkt i ulike deler av kroppen til Jesus på korset: føttene, knærne, hendene, buken, brystet, hjertet og ansiktet. Aller best kjent er diktet i bearbeidelsen til komponisten Buxtehudes musikkver, da under tittelen Membra Jesu nostri – «lemmene til vår Jesus».

I anledning årets festivaltema ba Kapittels festivalledels Gunnar Wærness lage en ny, norskspråklig diktsyklus – en remake – basert på det klassiske verket. Honoraret for bestillingsverket går til boring av en brønn i Mberengwa, Zimbabwe.

Bestillingsverket framføres i en forestilling sammen med Stavanger Barokk og Nils Henrik Asheim. I forestillingens første del har tidlig-musikkensemblet valgt ut musikk til liturgiske tekster om festivaltemaet kropp. I den siste delen framføres den nye versjonen av Membra Jesu nostri av Gunnar Wærness, Nils Henrik Asheim og Stavanger Barokk.

Stavanger Barokk: Ingeborg Aadland (sang), Elin Aase (sang), Masako Art (barokkharpe) og Caroline Ritchie (Viola da gamba)
Nils Henrik Asheim: orgel og musikalsk tilrettelegging.
Gunnar Wærness: forfatter og tekstleser.

Forestillingen spilles i  Stavanger domkirke lørdag 21. september og på Utstein kloster 22. september. Stavanger Barokk opptrer også i Egersund kirke og Talgje kyrkje 19. og 20. september med en utvidet versjon av sitt Corpus-repertoar da uten Asheim og Wærness.

 

Billetter til lørdag 21. september, kl. 1700,  i Stavanger domkirke: 

 

 

 

 

 

 

Billetter til søndag 22. september, kl. 1300, på Utstein Kloster:

 


 

 

 

Prosjektet er et samarbeid mellom Kapittel, Stavanger Barokk, Stavanger bispedømme og Stavanger Kammermusikkfestival.

Bestillingsverket fra Gunnar Wærness er planlagt for utgivelse i bokform på et senere tidspunkt.

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square