• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Kammermusikkfestivalen er Fjåge i Vågen

06.07.2019

 

 

Onsdag 07. august kl. 2100 inviterer vi til utendørs kveldskonsert i samarbeid med Fjåge i Vågen!

 

Stavanger Kammermusikkfestival vil bidra til gleden i byen og har med seg 30 års jubilanten Gjertruds Sigøynerorkester til Fjåge i Vågen.

Gled dere til en forrykende jubileumskonsert med alt Gjertruds Sigøynerorkester kan tilby sammen med gjestene Britt Synnøve Johansen og Helge Jordal. 

 

-----

 

Gjertrud Økland – fiolin
Georg Reiss – klarinett, tárogáto
Ernö Bango – cimbalom
Tom Karlsrud – akkordeon
Trond Villa – bratsj
Helene Waage – cello/sang
Pål Thorstensen – bass

---

Britt Synnøve Johansen - sang

Helge Jordal - sang/ forteller

 

 

-----

 

GJERTRUDS SIGØYNERORKESTER

Gjertruds sigøynerorkester er Norges mest kjente sigøynerorkester. Et usedvanlig godt samspill, svært allsidige musikere og en drivende heftig Gjertrud Økland i front har gjort at orkesteret har skapt sitt eget utrykk innen sjangeren. GSO mottok sammen med Nils Henrik Asheim i 2011 Spellemansspris for utgivelsen “Mazurka- Remaking Choipn”. Gruppa mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd.

Sigøynerorkesteret var med oss både i 2005 & 2010 og vi gleder oss stort til ha dem tilbake.

 

Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen hadde i 2014 en konsert sammen på Spor 5 i Stavanger som de kalte ”Rett fra hjertet”. Det ble et fyrverkeri av en konsert, og starten på et tett samarbeid. Disse artistene kler hverandre svært godt og trives åpenbart i hverandres selskap, og man fornemmer en sterk musikalsk kjemi.

Så godt trives de i lag at det gitt ut utgivelsen PÅ REIS, PÅ REIS sammen. Fra hver sin musikalske verden trekker de linjer mellom ulike sigøynermusikktradisjoner i Øst-Europa, via portugisisk fado til norske taterviser. Britt-Synnøve har i forbindelse med utgivelsen oversatt tekstene fra de ulike språk til norsk og synger på sin egen karmøydialekt. Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen presentere disse sangene spekket med lidenskap og råhet, sarthet og sårhet for publikum. På norsk. Og i samarbeid med en av vår tids mest sentrale skuespillere skuespiller Helge Jordal. Helge Jordal synger og leser både sigøynersanger og andre sanger som passer i sammen med sigøynerorkesteret, alt fra Tom Waitz til Cornelius Wresviek.

  

Gjertruds sigøynerorkester: www.gjertruds.no

 

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square