• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Program: Stavanger Kammermusikkfestival 2019

03.14.2019

 

Festivalens kunstneriske ledere Andreas Brantelid  & Christian Ihle Hadland har satt sammen et vakkert, spennende og sprekt program til årets festival.

I år lar man hver konsert leve sitt eget liv- og disse tre titlene antyder noe av hva publikum har i vente:

«Russiske bonanza og bøhmisk solskinn», «Tsjekkisk morgengymnastikk» og «Uendelig lengsel».

Til å blåse i hornene og svinge buene har vi invitert en kaskade av Skandinavias mest strålende musikere, deriblant tenoren Bror Magnus Tødenes, den danske hornisten Lasse Mauritzen, den svenske pianisten Bengt Forsberg og den Sandnes-ættede fiolinisten Johan Dalene med mange flere, samt en rekke fremragende ikke-skandinaver som hver hadde fortjent sitt eget avsnitt!

Vi er glade for å videreføre vår tradisjon med å invitere inn kor fra øverste hylle. I år er det en stor fornøyelse å ønske velkommen Det Norske Solistkor, kremen av norske sangere med den ustoppelige Grete Pedersen på dirigentplass. Selv etter nesten tredve år med koret viser hun en musikalsk sult og driv som Stavanger-publikummet bare skal glede seg til - i alt fra den nålevende russiske mesterinnen Sofia Gubaidulina til det som rører dypest hos alle, norske folketoner. Vi møter dem både i Stavanger domkirke og på Utstein kloster.

Det en stor glede å ha med Stavanger Symfoniorkester igjen i en ren solistkonsert i den flotte Fartein Valen- salen i Stavanger konserthus. Vi er også glade for å presentere byens eget tidligmusikkensemble Stavanger Barokk med to konserter i vakre Sola ruinkirke.

Også i år ruller vi igjen ut den røde løperen for vårt yngre publikum med to spesiallagde forestillinger: en i samarbeid med  Regional Arena for Samtidsdans på Sandnes kulturhus, her inviterer vi barna inn i et magisk rom fylt av undring i forestillingen «Det magiske kammerset». I Stavanger vises den lekne familiekonserten "Rytmer og Dans fra hele verden». Begge forestillingene består av både musikk og dans.

Og for dem som ikke fikk nok av musikalsk vanvidd under Bananaskonserten i Stavanger Kunsthall i fjor - versjon to kommer i år, samme tid, samme sted. 

Det ferskeste innslaget i år må være yogakonserten «Breathe Music» hvor publikum får en svært sanselig opplevelse hvor de kan gjøre yoga eller meditere til musikere fra Göteborgs Symfoniker, Sveriges nasjonalorkester, selve yogaen ledes av yogalærer og musiker Lene Skomedal.

Domkirkens vakre rom danner som alltid rammen for flere av kveldskonsertene, mens Skur 2 på Skansekaien tilbyr vakker musikk formiddag og ettermiddag. 

Festivalen har hovedfokus på klassisk musikk med innslag av samtidsmusikk. Programmet og artistene er som alltid en samling av gledelig gjensyn og nybrutt mark.

 

«Stavanger kammermusikkfestival skal være en feinschmecker-restaurant som er åpen én uke i året og skal fryde både et publikum som ser frem til kjøttkaker og poteter i brun saus og dem som ønsker rype med sjokoladesaus servert på granbar.» 

Christian Ihle Hadland, kunstnerisk leder.
 

***VELKOMMEN!***


Takk til:
Offentlige støttespillere:
Stavanger kommune, Rogaland fylkeskommune og Norsk kulturråd.
Sponsorer:
TDV og Inge Steenslands Stiftelse.ENGLISH:
“Russian bonanza and Boehmian sunshine”, “Czech early morning exercise”, and “Infinite longing”.
This year, instead of offering an overall theme, the festival lets each concert live its own life – and these three titles indicate a little of what our audience can look forward to.

For blowing the horns and handling the bows, we have invited a cascade of Scandinavia’s most impressive musicians, among them the tenor Bror Magnus Tødenes, the Danish hornist Lasse Mauritzen, the Swedish pianist Bengt Forsberg, and the violinist Johan Dalene – with family roots in Stavanger’s neighbouring town Sandnes – and many more, plus many excellent non-Scandinavians, each of whom deserves a separate paragraph! 

We are pleased to continue our tradition, inviting choirs from the top range. This year, we are very happy to welcome Det Norske Solistkor, consisting of the country’s best soloists with the indefatigable Grete Pedersen conducting. Even now, after almost 30 years with the choir, she displays a musical appetite and energy that our audience can look forward to – in everything from the contemporary Russian master Sofia Gubaidulina to the music that touches us deepest of all, our timeless folk tunes. We shall hear them both in the cathedral and in the Utstein monastery.

It is a great pleasure to be able to include the Stavanger Symphony Orchestra once again, in a soloist concert in the marvellous Fartein Valen hall of the concert house. We are also happy to present the town’s own early music ensemble, Stavanger Barokk, with two concerts in the Sola ruinkirke.

This year, once again, we are rolling out the red carpet for our younger public with two family events. Two productions will be developed especially for this festival- one in collaboration with RAS, the regional arena for contemporary dance in Sandnes culture house. Here, we shall invite the children into a space packed with marvels for the production “The magic chamber”. In Stavanger, we offer the playful family concert “Rhythms and dances from all over the world”. Both productions combines musicians and dancers.

And for those who did not get their fill of musical craziness during the bananas concert in Stavanger Kunsthall last year, we shall offer version II this year, same time, same place.

Another truly innovative element will be the yoga concert “Breathe Music”, offering a feast for the senses, when people can practise yoga or meditate to the tunes provided by musicians from the Gothenburg symphony, the Swedish national orchestra, and the yoga will be led by the yoga instructor and musician Lene Skomedal.

As always, our beautiful cathedral is the venue for our evening concerts, whereas Skur2 at Skansekaien offers beautiful music in the mornings and afternoons.The festival’s main focus is classical music with some pieces of contemporary works. As always, the program and the artists will provide a variety of beloved well-known and new ground being tilled.

 

***WARM WELCOME!***

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square