• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

DET NORSKE SOLISTKOR TIL STAVANGER KAMMERMUSIKKFESTIVAL

01.23.2019

«Det er en sublim fornøyelse å ønske velkommen Det Norske Solistkor, kremen av norske sangere med den ustoppelige Grete Pedersen på dirigentplass. Selv etter nesten tredve år med koret viser hun en musikalsk sult og driv som Stavanger-publikummet bare skal glede seg til - i alt fra den nålevende russiske mesterinnen Sofia Gubaidulina til det som rører dypest hos alle, norske folketoner.»

Kunstneriske ledere Christian Ihle Hadland & Andreas Brantelid.

Vi ønsker nå å dele et av årets festivals høydepunkter med dere og er glade for å videreføre vår tradisjon med å invitere inn kor fra øverste hylle. De siste årene har vi hatt danske prisbelønte Ars Nova, de to Grammy- nominerte korene The Choir of Trinity Wall Street og New York Polyphony fra New York. Nå var det på tide å invitere Norges eget ledende kor og vi gleder oss stort!

Det Norske Solistkor er et av landets ledende ensembler og har en unik posisjon i norsk kulturliv. Koret ble etablert i 1950 og består av 26 profesjonelle sangere som er engasjert gjennom intensjonsavtaler på basis av prøvesang. Kunstnerisk leder og dirigent for koret har siden 1990 vært Grete Pedersen, som også er professor i kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og en ettertraktet gjestedirigent. I desember 2018 ble Grete Pedersen, dirigent for Det Norske Solistkor, tildelt TONOs Formidlerpris 2018 for å ha løftet frem nyskrevet norsk musikk gjennom flere tiår.

Det Norske Solistkor har hele tiden hatt de høyeste kunstneriske mål for sin virksomhet. Koret har de senere årene hatt en svært positiv kunstnerisk utvikling, med konserter på de fremste festivalene for klassisk musikk i Norge, kritikerroste CD-utgivelser, turnévirksomhet i inn- og utland, samt samarbeid med de fremste norske orkestrene og internasjonale toppensembler. I 2018 gjorde Solistkoret prosjekter med blant andre KORK, Accademia Bizantina, Barokkanerne, Den Norske Opera & Ballett, Ensemble Allegria og Gjermund Larsen Trio. Utgivelsen ’Bach: The Motets’ ble i november 2018 kåret til "Årets korutgivelse" av det internasjonalt anerkjente magasinet Diapason. Korets nyeste utgivelse er ’The Wind Blows – music for choir by Alfred Janson’.

 

ENGLISH:
We are delighted to welcome Det Norske Solistkor – the Norwegian soloist choir – to our festival this year, with their super-energetic, demanding and inspiring conductor Grete Pedersen. Our festival goers can look forward to a great span of exquisite interpretations, from works by the contemporary Russian master Sofia Gubaidulina to the Norwegian folk tunes that go straight to our hearts. The choir broke new ground at its formation in 1950, as Norway’s only free-standing professional choir. Currently, it consists of 26 singers. Its leader through almost 20 years, Grete Pedersen, is a renowned and highly respected Professor at the Norwegian Academy of Music. This appointment follows up our tradition of inviting top level vocal groups to our festival. During the last years, we have included the Danish prize-winning Ars Nove group, and the two Grammy-nominated choirs from the US, The Choir of Trinity Wall Street and the New York Polyphony. In this context, we found it was high time to invite Norway’s own leading choir – and we are greatly looking forward to welcoming them.

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square