• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Programmet for 2018 er klart og billettsalget er i gang!

04.16.2018


Billetter kjøpes via vår nettside: www.kammermusikkfestivalen.com
 

Kan også kjøpes i billettskranken på Stavanger Konserthus.

NB. Unntaket er barneforestillingen på Sandnes kulturhus, billetter til denne kjøpes hos dem på Sandnes eller via deres nettside.

 

 

I år er det på med dykkerutstyr og frem med fuglekikkerten! Festivalen skal bevege seg på de store dyp og i de klukkende elver, alt med et dryss av fuglesang og naturens egen musikk. Fra Bibers barokke innfall til Messiaens melankolske sang: Dyr og fugler har inspirert komponister gjennom alle tider, og kronen settes på verket søndag kveld, med Schubert sprellende ørretkvintett.

 

De fire sublime sangerne i New York Polyphony skal geleide oss fra middelalderens henførende klanger til spranget inn i vår egen tid. Med opptredener på flere kveldskonserter vil de også ha en egen aften i Utstein kloster fredag kveld. 

 

Skrikende bandeonister på kontorstol, George Crumbs hypnotiske skildringer av hvalsang til Camille Saint-Säens' rundtur i zoologisk have i "Dyrenes Karneval" med blant annet pianister på utstilling er hva vi kan by på i årets nysatsing i Kunsthallen lørdag kveld.

 

Også i år ruller vi ut den røde løperen for vårt yngre publikum med to ulike familiekonserter. I Sandnes Kulturhus inviterer vi barna inn i et magisk rom fylt av undring i forestillingen "Ka då for?". Publikum blir tatt med inn i ulike episoder og opplevelser som veves sammen av musikk og dans. Vi setter også opp den fortryllende barneoperaen «Den magiske hatten» i Stavanger konserthus, her blir barna kjent med operaens verden gjennom en fengende historie om vennskap.  

 

Ellers er som alltid programmet og artistene en samling av gledelig gjensyn og nybrutt mark. Fra Wienerfilharmonien har vi hentet klarinettisten Matthias Schorn og harpistinnen Marie-Pierre Langlamet kommer fra Berlinfilharmonien. Det unge norske bratsj-stjerneskuddet Eivind Ringstad blir å høre på flere konserter, og en fantastisk bukett av vidt forskjellige fiolinister anført av festivalfavoritten Boris Brovtsyn, den elegante ungarerinnen Eszter Haffner og den glitrende tangofiolinisten Daniela Braun. På piano hører vi 70-årsjubilanten Håkon Austbø, i tillegg til Yejin Gil og kunstnerisk leder Christian Ihle Hadland. Det vil bli tango, premierer, harmonimusikk, og som alltid verker som bare er så fine at man ikke trenger en unnskyldning for å spille dem. Det er i år hundre år siden Claude Debussy takket av, og vi låner ekstra øre til ham under flere av konsertene.   

 

Hjertelig velkommen til ny festival!

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square