• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Billettsalget er i gang!

04.06.2017

 

 Programmet for Stavanger Kammermusikkfestival er nå lagt ut på våre nettsider og billettsalget er i gang!

 

 

Vi har invitert flotte artister fra inn- og utland og er særdeles glade for at jubilanten, legenden og vinner av Spellemannsprisens hederspris, Arve Tellefsen kommer!

 

 

Vi inviterer denne gangen til en kraftfull og variert festival hvor temaet gjenoppstår:
Luthers reformasjon og den russiske revolusjon er årets jubilanter, en 500-åring og en 100-åring som fortsatt er sprell levende blant oss. Mens reformasjonens musikalske prakt først åpenbarte seg med Johann Sebastian Bach to hundre år etter Luthers teser, ønsket den russiske revolusjon umiddelbart å skape et nytt musikalsk menneske - for ikke å si et nytt menneske på alle måter. 
Reformasjon eller revolusjon har vært en rød tråd for nær sagt alle betydelige komponister. Vi utforsker de revolusjonære, som enten ble kastet ut i en ny tid eller valgte å skape den selv, og de som langsomt dyttet utviklingen fremover. Og alle dem som visste de hadde funnet sin plass og som valgte å bli stående igjen da toget forlot perrongen.

 

Vi arrangerer konserter i fire av Rogalands kommuner og finner særlig at våre vakre kirkerom egner seg til festivalen, om det så er klassisk eller samtidsmusikk som spilles.

 

Etter mange års fravær gjør vi nå et etterlengtet comeback i det gamle bedehuset Stavangeren! Vi gjør et sprang fra Domkirkens høyverdighet til musikalsk sett mer lavkirkelige sprell i Lars Oftedals gamle storstue. Hvis Stian Carstensen bare tar med seg noen av de tyve instrumentene han behersker er kvelden reddet, men her er også andre som kan traktere sine respektive hakkebrett. Med en ønskeliste fra musikerne allerede lang som et godt år skal det bli en fryd å lage et to timers destillat til denne kvelden.

 

 

Hjertelig velkommen til festival!!!

 

Med vennlig hilsen festivalsjef Katrine Lilleland.

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square