• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Christian Grøvlen

03.14.2019

 

 

Piano

---

En yngre Christian er i ferd med å markere seg blant norske pianister: Christian Grøvlen debuterte i både København og Den Norske Opera i 2017, har mottatt flere priser pluss statens stipend for unge, nyetablerte kunstnere, medvirket som solist og kammermusikk på en rekke festivaler, og debuterte som solist med KORK i vinter, da han også gjennomførte sin første soloturné i Europa. Han studerte med Jiri Hlinka fra han var 15 og får stadig vekk undervisning av ham; han fortsatte med Håvard Gimse og Lars Anders Tomter og har fått veiledning av blant andre Leif Ove Andsnes. Christian komponerer også, og hans første bestillingsverk ble urfremført av TrondheimSolistene i 2017.

---

Christian Grøvlen started playing at five, became a student of Jiri Hlinka’s at 15, and has since been supervised by several of Norway’s leading musicians. He made his debut in Copenhagen and Oslo in 2017 and has received several awards, plus a special state grant for young talents. This past winter, he made his very successful debut with the Norwegian broadcasting company’s orchestra and toured in Europe. From his early teens, he has appeared as a soloist, accompanist and chamber musician; he has participated in several of Norway’s festivals, and played in the Edvard Grieg Museum Troldhaugen in Bergen almost every year.

 

 

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square