• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Grete Pedersen

03.14.2019

Dirigent

Det Norske Solistkor

---

Gjennom de snart 30 år som hun har ledet Det Norske Solistkor – blant mange andre ensembler - har Grete Pedersen markert seg internasjonalt som en av Nordens mest markante kordirigenter. Hun har studert med Terje Kvam og Eric Ericson, og er professor ved musikkhøgskolen. Hun startet Oslo Kammerkor i 1984, og i løpet av 20 år skapte hun en ny oppføringspraksis med utgangspunkt i norsk kvedetradisjon og folkemusikk. Hun dirigerer også orkestre, og har blant andre arbeidet med Norsk Barokkorkester, Baroque Fever, KORK, og Det Norske Kammerorkester. I 2004 fikk Grete Pedersen korforbundets  ærespris.

---

Grete Pedersen studied with Terje Kvam, and with the internationally renowned Swedish conductor Eric Ericson. As leader of Det Norske Solistkor since 1990 she has won international renown; together, they participated in our festival in 2008. Back in 1984, she started Oslo Kammerkor. Abroad, she has worked with among others the Netherlands radio choir, the Dutch chamber choir, The Swedish radio choir, Pro Coro Canada, and The World Youth Choir. She also conducts orchestras such as Norsk Barokkorkester, Baroque Fever, the NRK orchestra, and  Det Norske Kammerorkester. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square