• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Middelalderkonsert - Sunt Lacrimae Rerum!

08.11.2016

Kom å opplev denne unike kor konserten med Ars Nova Copenhagen med dirigent Paul Hillier, Fredag 19. august på Utstein kloster:

 

Middelalderkonsert - Sunt Lacrimae Rerum:
Første del av konserten er i sin helhet viet musikk fra renessansen. Vi hører tre gripende klagesanger: Kong David som sørger over sønnens Absalons død; Dufay som skildrer sorgen over Konstantinopels fall til tyrkerne i 1453, og til sist Rakels klagesang for hennes nyfødte barn, drept av Herodes' menn. Disse innrammes av to motetter av den fransk/flamske komponisten Jean Mouton, en hyllest til jomfru Maria og den livskraft og det håp som finnes når et nytt barn fødes inn i verden.
Disse stridighetene mellom mennesker av ulike religioner og av sivilisasjoners sammenstøt kommenteres av danske Line Tjørnhøj i hennes "rapport" om verdens tilstand i begynnelsen av dette tredje årtusen.
Tidligere i sommer døde komponisten Pelle Gudmunsen-Holmgreen, som Ars Nova hadde et spesielt tett samarbeid med. Som koret sier: "For å hedre Pelle og hylle hans fantastiske musikk avslutter vi vår konsert med det fineste han skrev til oss". Verket har tittelen "Tre stadier", og skildrer først Københavns yrende gateliv, deretter innflettes en sonette av Shakespeare før vi igjen vender tilbake til middelalderen og hører Janequins briljante "chant des Oiseaux" - fuglenes sang. - Paul Hillier

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square