• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Det Norske Solistkor

03.14.2019

Kor

---

Solistkoret er annerledes: 26 dyktige profesjonelle sangere går sammen om å skape en særegen klang med musikalsk uttrykkskraft – noe publikum i Stavanger fikk oppleve til fulle i kulturbyåret 2008, da de sang både i domkirken og på Utstein. Gjennom frilansavtaler om gjensidig prioritering er koret både stabilt og fleksibelt. Det Norske Solistkor ble skapt i 1950 av komponisten Knut Nystedt, som ledet det gjennom 40 år helt til Grete Pedersen tok over. Det har urfremført mange hundre verk, og samarbeidet med blant mange andre Leif Ove Andsnes og Randi Stene.

---

Although a well-known phenomenon in countries such as the UK, this choir is a paradox in Norway: professional singers joining in an ensemble, each individual contributing  - under the inspired leadership of Grete Pedersen - to produce a unique expression. The Norwegian composer Knut Nystedt formed the choir in 1950, and led it for 40 years before handing over the baton to Grete Pedersen.  A very flexible and innovative group, the choir sings at home and abroad in all kinds of venues – from classical halls to bus terminals. For more diversity the choir also works with internationally known guest conductors, among them Eric Ericson and Leif Ove Andsnes.

 

Sopraner:

Marie Christine Köberlein

Camilla Wiig Revholt

Ingeborg Dalheim

Magnhild Korsvik

Ragnhild Thu Austnaberg

 

Alter:

Jorunn Lovise Husan

Marianne Bye Granheim

Mari Askvik

Astrid Sandvand Dahlen

 

Tenorer:

Paul Kirby

Øystein Stensheim

Robert Lind

Masashi Tsuji

 

Basser:

Olle Holmgren

Svein Korshamn

Oskar Olofson

David McCune

Jan Kuhar

 

Dirigent:

Grete Pedersen

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square