• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Gjertruds Sigøynerorkester

06.18.2019

 

 

 

Gjertruds sigøynerorkester er Norges mest kjente sigøynerorkester. Et usedvanlig godt samspill, svært allsidige musikere og en drivende heftig Gjertrud Økland i front har gjort at orkesteret har skapt sitt eget uttrykk innen sjangeren. GSO mottok sam- men med Nils Henrik Asheim i 2011 Spellemannpris for utgivels- en “Mazurka- Remaking Chopin”. Gruppa mottar ensemblestøtte fra Norsk kulturråd. Gjertruds sigøynerorkester og Britt-Synnøve Johansen hadde i 2014 en konsert sammen på Spor 5 i Stavanger som de kalte ”Rett fra hjertet”. Det ble et fyrverkeri av en kon- sert, og starten på et tett samarbeid. Disse artistene kler hver- andre svært godt og trives åpenbart i hverandres selskap, og man fornemmer en sterk musikalsk kjemi. Så godt trives de i lag at de har gitt ut utgivelsen PÅ REIS, PÅ REIS sammen. Fra hver sin musikalske verden trekker de linjer mellom ulike sigøynermusikktradisjoner i Øst- Europa, via portugisisk fado til norske taterviser. Britt-Synnøve har i forbindelse med utgiv- elsen gjendiktet tekstene fra de ulike språk til norsk og synger på sin egen karmøydialekt. Gjertruds sigøynerorkester og Britt- Synnøve Johansen presenterer disse sangene spekket med lidenskap og råhet, sarthet og sårhet for publikum. På norsk. Og i samarbeid med en av vår tids mest sentrale skuespillere skuespiller Helge Jordal. Helge Jordal synger og leser både sigøynersanger og andre sanger som passer i sammen med sigøynerorkesteret, alt fra Tom Waitz til Cornelis Vreeswijk.  

---

Gjertruds sigøynerorkester is Norway’s best-known gipsy or-chestra. An exceptional interaction, very versatile musicians, and an energetically intense Gjertrud Økland in front make for a special expressiveness. Jointly with Nils Henrik Asheim, the group – which is supported by the Norwegian arts council - won the Spellemann award for “Mazurka-Remaking Chopin” in 2011. In 2014, Gjertrud’s orchestra and Britt-Synnøve Jo- hansen gave a concert together at Spor 5 in Stavanger. This concert, “Straight from the Heart”, sparkled like fireworks and started a close collaboration. These artists work excep- tionally well together, obviously enjoying each other, and we sense a strong musical chemistry that has also resulted in the album PÅ REIS, PÅ REIS. From their different musical worlds they draw lines between the various Gipsy music traditions in Eastern Europe, by way of Portuguese fado to Norwegian revue songs. For this production, Britt-Synnøve translated the various texts into Norwegian and sings them on her own Karmøy dialect. Gjertrud’s Gipsy Orchestra and Britt-Synnøve Johansen present these songs, packed with passion and roughness, tenderness and vulnerability. In Norwegian. And in collaboration with Helge Jordal, one of our best-known ac- tors, who sings and reads Gipsy songs and other melodies that go well with the gipsy orchestra, everything from Tom Waitz to Cornelis Vreeswijk 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square