• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Zoran Marković

03.14.2019

 

 

Kontrabass

---

Studielisten er lang for bassisten fra Slovenia: mastergrad i Beograd og deretter videre studier i Venezia, Cremona, München og Salzburg. Og allerede i denne tiden vant han en rekke konkurranser. Han har spilt som solist med både filharmonier og kammerorkestre i mange land, og ledet bass-seksjonen i Slovenias radio-symfoniorkester gjennom 14 år frem til 2004, for så å fortsette som fast gjest ved det slovenske radioorkesteret. Nå underviser han ved akademiet i Ljubljana og gir mesterklasser rundt om i hele verden. De siste årene har han også utviklet seg som dirigent, og er knyttet som fast gjestedirigent til det østerrikske Feldkirch-orkesteret. Samtidig har han forsket intenst på strykeinstrumentenes klanger og utviklet sitt eget patent, kjent som “ZMT tailpiece” – det stykket av tre eller metall som er plassert nederst på instrumentet.

---

Having completed his Master’s degree in his homeland Slovenia,  Zoran Marković continued his studies in Venice, Cremona, Munich and Salzburg and at the same time had great success in competitions in several countries..  He has performed as soloist in orchestral works and played with several European chamber music ensembles. From 1990 to 2004 he led the double bass section in the Slovenian Philharmonic Orchestra, and since 2006 he has been a regular guest with the Slovenian Radio Symphony Orchestra. In recent years he has also specialized in conducting and he is now the main guest conductor of the Austrian Feldkirch Orchestra. His research into the sound of the string instruments led him to take out a patent for a tailpiece called ZMT and founded a company which he still leads.

 

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square