• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Eszter Haffner

03.14.2019

 

Fiolin

---

Omtalen av Eszter Haffner klinger som et ekko av det østerriksk-ungarske keiserdømmet: “Wiener-eleganse og ungarsk temperament”. Eszter Haffner vokste opp i Budapest og studerte i en spesiell talentgruppe ved Liszt Ferenc-akademiet i 13 år før hun flyttet til Wien og fortsatte der, og etter det igjen kompletterte studiene i Nederland. Hun har vunnet en rekke priser, undervist ved tallrike festivaler, opptrådt som solist og kammermusiker, og gjort mange innspillinger i spenn fra Mozart til Kodály. Siden 2002 har hun undervist i fiolin i Graz. Hun spiller på en fiolin bygd av Michelangelo Bergonzi, i Cremona i 1750. 

---

Eszter Haffner studied for 13 years in a special class for gifted musicians in Budapest before continuing her development in Vienna and the Netherlands. Her teachers included György Kurtag, and Gerhard Schulz of the Alban Berg Quartet. She has taught at numerous festivals, and among her collaborators for chamber music are several who have participated in our festival, among them Christian Altenburger, Clemens Hagen, and Elisabeth Leonskaja. Her recordings reflect an extensive range, covering chamber and concerto works from Haydn to Eisler. She plays a 1750 Bergonzi violin from the collection of the Austrian national bank.

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square