• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Amalie Stalheim

03.14.2019

 

Cello

---

“Vi håper hun vil skinne i verdens konsertsaler i mange år fremover og inspirere nye generasjoner unge musikere” uttalte juryen da den ga henne det svenske musikkakademiets solistpris 2018. Allerede nå, mens hun studerer til solistdiploma ved Norges Musikkhøgskole, regnes Amalie Stalheim som en av Skandinavias mest lovende unge. Forrige sesong spilte hun med en rekke av de fremste orkestrene, blant dem Stockholms-filharmonien, KORK, og Harmonien i Bergen.  Vår stifter Truls Mørk var blant de første Statoil-musikerne; Amalie er for tiden en av de fem unge talentene som får tilsvarende støtte. Hun er også en engasjert kammermusiker og har deltatt i flere festivaler.

---

Multi-prizewinner Amalie Stalheim is already considered one of Scandinavia’s foremost talents. At the same time as she is studying for her soloist diploma at the Norwegian academy, she has won several prizes and served as Artist in Residence at the Swedish Radio's classical music channel during the past season. She has also played with several prominent symphony orchestras and participated in festivals, including the Copenhagen Summer Festival and the Bergen International Festival. Amalie plays a cello built by F. Ruggieri in 1687, lent to her by Nordic Artists Management in Denmark.

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square