• Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • YouTube - Black Circle

Alexander Rudin

03.14.2019

Cello

---

Denne musikeren har en enestående fortid ved vår festival: han er en pioner som deltok på den aller første, i 1991. Da hadde han vunnet fem strake internasjonale førstepriser på ett og samme år – kronet med selveste Tsjakovsky-konkurransen. Vår stifter Truls Mørk skrev at «som utøver er Rudin ikke minst kjent for sine kontaktskapende evner med publikum. Tilhørerne fanges dessuten av hans kompromissløse, kunstneriske hengivenhet.» Celloen er hans første kjærlighet, og repertoaret er enormt. Selv om hans hjerte kanskje ligger i romantikken, har han spesialisert seg i tidligmusikk på cello og viola da gamba. Han fullførte sin musikalske utdannelse både som cellist og pianist, og har til og med gjort sonateinnspillinger med seg selv som akkompagnatør. I tillegg har han studert direksjon med D. Kitajenko.

---

Rudin works as a conductor with student orchestras and has directed the Musica Viva Orchestra for 30 years; he teaches chamber music at the Moscow conservatory and in Izmir, and gives master classes all around the world. His numerous recordings include works by Bach, Grieg, Prokofiev and Strauss. He was born in Moscow in 1960 and studied cello and piano in his home town. Within one year, he won first prize in five major international competitions, including the Tchaikovsky in Moscow where the jury declared him a rare talent with phenomenal technique. In addition to his instruments, that now include viola da gamba, he has studied conducting with D. Kitajenko and has conducted the Musica Viva ensemble through 30 years.

 

 

 

Please reload

Siste presseklipp
Please reload

Følg oss
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Google+ Basic Square